Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?
u

Gyakori kérdések és válaszok

Sok kérdést kapunk emailben, telefonon, amelyekre mindig legjobb tudásunk szerint válaszolunk. Ha egy kérdés kétszer is felmerül, akkor ide leírjuk, hogy ezzel is időt spóroljunk Önnek. Ha vannak még kérdései, hívjon minket vagy írja meg!

Ügyédet kérek - hogyan kaphatok?

Telefonon vagy online kérhet ügyvédi időpontot. Mindkét esetben ugyanaz történik:

  1. Rögzítjük az adatait.
  2. Kap egy igazoló emailt egy azonosítóval.
  3. Az ügyvédek közül egyeztetünk az Ön leghamarabb fogadni tudó kollégával.
  4. Ön befizeti az ügyviteli díjat az emailes díjbekérő alapján.
  5. Találkozik az egyeztetett időpotban az ügyvéddel.
  6. Egyeztetik az ügye menetét és elkezdik a közös munkát.
Mit kapok a befizetett 20.000 Ft-ért?

Röviden: időt – háromszor.
1. Mire Ön eljut a díjfizetésig, a jogsegély szolgálat már előválogatta Önnek azokat a családjoggal foglalkozó ügyvédeket, akik segíteni tudnak Önnek. Így a keresgélés és a csalódás idejét spórolja meg.
2. Összállítottunk egy kérdőívet, aminek segítségével alaposan végig tudja gondolni a válását, és érdemben fel tud készülni az ügyvéddel való találkozásra. Így hatékonyabb az együttműködés – azaz Ön időt és pénzt spórol.
3. Az első találkozó és az ott történő konzultáció díját foglalja ezeken felül magában a befizetett pénz, azaz az Ön számára kiválasztott ügyvéd idejét.

Kivel fogok találkozni? Melyik ügyvédet kapom?

Ez elsősorban az ügyvédek terheltségétől függ – célunk, hogy Ön minél hamarabb megfelelő szakértői támogatáshoz jusson és ne kelljen heteket várnia egy konzultációra.

Mi van, ha nem szimpatikus a kiválasztott ügyvéd?

Ezért tartjuk fontosnak, hogy a jogsegély központunk több egyéni ügyvéddel áll szerződésben, mert ilyenkor lehetősége van egy új konzultációra egy másik kollégával – külön térítési díj nélkül.

Kivel állok szerződésben?

Az első találkozót követően Ön megbízhatja a családjogi ügyvédet az Ön képviseletével. Így közvetlenül Ön és az ügyvéd között jön létre szerződés.

Mik a költségek? Mennyibe kerül? Óradíj van vagy fix összeg?

A költségekről érdemben akkor lehet nyilatkozni, ha már ismerjük az Ön esetét. Egy néhány találkozóval és egy közös megállapodással beadott kereset nem igényel hosszas konzultációkat és bíróságra járást hónapokig. Így ennek a költségét is lehet minimalizálni egy óradíjas megoldásban. Míg egy bonyolultabb esetben az egész vagyona rámehet, ha elsőre óradíjban állapodik meg. Tehát az első találkozó során az ügyvéd meg fogja Önnek egyértelműen határozni a szükséges lépéseket és azoknak a díját.

Milyen konkrét szolgáltatást kapok?

Teljeskörű ügyvédi szolgáltatást. Képviseletet a bíróság előtt, konzultációt, tanácsadást, a közös megállapodás megírását, a keresetlevél megírását és beadását – mindazt, amire a válás során jogilag szüksége van.

Ez egy ügyvédi iroda?

Ez több annál. A Válóperes Jogsegély Szolgálat egy koordinátori feladatokkal megbízott cég. Azzal a határozott céllal jött létre, hogy megkönnyítse a válás előtt álló férfiak megfelelő ügyvédre találását és segítse Őket a felkészülés során. Sokan kérnek és kapnak segítséget online, és sokan töltik le az útmutatónkat is anélkül, hogy ügyvédi segítséget kérnének tőlünk.

Kik ezek az ügyvédek?

Minden ügyvéd partnerünk önálló, családjoggal foglalkozó szakember. Önálló praxisuk is van, így akár közvetlenül is megtalálhatóak az interneten. A mi rendszerünk sajátossága, hogy nem kell végighívnia 3-4 ügyvédet mire talál egy megfelelőt, aki azonnal tudja Önt fogadni, és megfelelően felkészült, hogy segítséget nyújtson. Az oldalon található kollégák közül mindig ahhoz irányítjuk, aki fogadni is tudja rövid időn belül.

Néha többen, néha kevesebben vannak az oldalon az ügyvédek, miért?

Azért, mert nem akarjuk Önt becsapni. Ha egy ügyvéd partnerünk jelzi, hogy hónapokra előre le van terhelve, akkor nem mutogatjuk a fényképét, csak azért, hogy többnek látszódjunk, mint amik vagyunk. Általában 3-4-5 kolléga áll rendelkezésre, hogy az újabb eseteket átvegyék és azonnal segíteni tudjanak.

Az örökölt lakást is odaadhatja a bíróság a feleségnek?

A válás során a feleségem a közösen végzett felújítások összegét követeli tőlem. Közös vagyonunk nincsen, egy gyermekünk van. Mivel nem áll szándékomban kifizetni a felújítások költségét, ezért többször is megütött, megfenyegetett, hogy megrongálja a lakást és az autómat, és nem költözik el, míg ki nincs fizetve.

Ingatlan megosztása ha bent marad a feleség a gyerekkel

15 év után válunk, a feleségemnek 5 éve van egy másik kapcsolata, amihez jobban ragaszkodik. Kérdések: Miként tudjuk a közös lakást, amely mind a kettőnk nevén van 50-50%-ban "elosztani" úgy, hogy egyikünk maradna benne az 1 éves gyerekkel? A távozó tulajdonjogával mi...

Közös megegyezéses válás aláírások nélkül

Kérdés: Másfél éve nem élünk együtt, és régebben megállapodtunk a közös megegyezéses válásban. El is készült egy vagyonmegosztási tervezet, a tartásdíj fizetésével, és a láthatással sincs probléma. Viszont annyira elhidegült a viszony köztünk, hogy nem számíthatok...

Külföldön tartózkodó felek válása

Kérdés: Házastársam évek óta nem láttam, nem elérhető. Utolsó információ szerint nem tartózkodik Magyarországon. Nem magyar állampolgár. Ebben az esetben a keresetben az alperes lakcímét nem tudom megadni. Mi a teendő? Nekem nincs magyarországi lakhelyem, tartósan...

Férj lakásának sorsa váláskor

Kérdés: Amennyiben az általam birtokolt lakásban élünk gyermekeinkkel, mire számíthatok válás esetén? A lakás birtoklása a válás során a lakáshasználati jog vizsgálata kapcsán merül fel. A lakáshasználati jog főszabályként megilleti a házastársat az utolsó közösen...

Jogi fogalmak

A peres eljárások során olyan jogi nyelven íródnak az iratok és olyan nyelvezetet használnak mind a jogászok, mind a törvényalkotók, hogy külön szótár kell ezen fogalmak megértéséhez. A jelen cikkben folyamatosan gyűjtjük és magyarázzuk azon fogalmakat és...

Kérjen időpontot most

Témák: gyermekelhelyezésingatlanhasználatvagyonmegosztás

Azonosító:

Kapcsolatfelvétel

Időpontegyeztetés céljából töltse ki az oldalon található űrlapot vagy hívja telefonszámunkat. A jogsegély szolgálat ügyviteli díja 20.000 Ft, amely tartalmazza a válási útmutató kiadványt és az első konzultációs díjat. A díjat bankkártyával és utalással fizetheti ki. Emailben megküldjük, hogy milyen információkkal készüljön az első konzultációra. A találkozó során az ügyvéd felméri az Ön helyzetét és javasol megoldásokat, melyek közül kiválaszthatja, hogy melyik úton indul el.

Telefonszámunk

+36 1 302 77 55

munkanapokon 9:00 - 17:00 között

Iroda

Központi irodánk címe: Váci út 19., Panoráma irodaház

Az ügyvédi találkozók helyét az időpontegyeztetés során egyeztetjük.